Swinoujscie sevärdheter

Den polska staden Swinoujscie hade många inte hört talas om, förrän det öppnades en färjelinje hit, från skånska Trelleborg. Detta har gjort att väldigt många svenskar numera besöker denna stad, som dock inte ska ses som enbart en port till övriga Polen, utan detta är faktiskt en stad som har mycket att bjuda på, även i sig självt.

Men vilka sevärdheter finns det då egentligen i Swinoujscie? Det tänkte vi berätta om för dig i denna artikel.

Några Swinoujscie sevärdheter som många tycker om är bland annat:

Djuphavsfiskemuseet
Som ligger i Swinoujscies gamla stadshus, och där man kan lära sig massvis om just djuphavsfiske i området, från vilka hjälpmedel som används för denna typ av fiske till vilka fiskar som fiskas, och mycket mer.

swinoujscie-sevard

Skyddsrummet
Ett av de sista skyddsrummen som byggdes innan andra världskriget, för att skydda mot flygattacker, och som är intressant på grund av arkitekturen. Mycket intressant för alla som är intresserade av historia!

Karsiborska Kepa
En liten ö i närheten av staden, som i själva verket är ett naturreservat, eftersom man totalt kan hitta 140 olika fågelarter här. Vissa av arterna är mycket ovanliga.

Kyrkan Stella Maris
Som är byggd i neo-gotisk stil, och därför mycket annorlunda i jämförelse med våra typiska svenska kyrkor bara därför. Missa framför allt inte de vackra fönstren på kyrkan!

Fyren i Swinoujscie
Som med sina 68 meter är den högsta fyren vid Östersjön. Byggdes redan år 1858.

Flera olika fästningar
Som alla har sin egen historia, så har man bara tid, kan det vara intressant att besöka samtliga av dem.

Warning: Use of undefined constant woothemes - assumed 'woothemes' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /storage/content/64/153364/trelleborgswinoujscie.se/public_html/wp-content/themes/vibrantcms/page.php on line 63

Warning: Use of undefined constant woothemes - assumed 'woothemes' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /storage/content/64/153364/trelleborgswinoujscie.se/public_html/wp-content/themes/vibrantcms/page.php on line 64